Clicky

Lourdes | Frankrijk

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Frankrijk

Lourdes, een stadje in het zuidwesten van Frankrijk, is een plek van spirituele betekenis en een populaire bedevaartbestemming voor katholieken over de hele wereld. Het staat bekend om de verschijningen van de Heilige Maagd Maria aan Bernadette Soubirous in 1858, wat leidde tot de erkenning van Lourdes als een heilige plaats.

Het hart van Lourdes wordt gevormd door het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, waar pelgrims samenkomen om te bidden, te reflecteren en genezing te zoeken. Het is ook de thuisbasis van de beroemde grot van Massabielle, waar de verschijningen plaatsvonden. Het water dat hier ontspringt, staat bekend om zijn genezende eigenschappen, en bedevaartgangers nemen het vaak mee in flessen.

Naast het spirituele aspect heeft Lourdes ook een schilderachtige schoonheid. Het is omgeven door de prachtige Pyreneeën en biedt mogelijkheden voor wandelingen en buitenactiviteiten. De stad zelf heeft gezellige straten, restaurants en winkels waar je religieuze souvenirs kunt vinden.

Lourdes trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, zowel pelgrims als toeristen, die de serene sfeer, het heilige water en de rijke geschiedenis van de stad komen ervaren. Het is een plaats van geloof, hoop en bezinning, en het blijft een belangrijk centrum voor spiritualiteit en devotie.

Webcam LourdesLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk