Clicky

Huis van de Kerstman - Rovaniemi | Finland

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Finland

Rovaniemi, gelegen in het noorden van Finland, is de hoofdstad van de regio Lapland en een bijzondere bestemming met een rijke mix van natuurlijke schoonheid, cultuur en magie. Hier is meer informatie over deze unieke stad:

Geografische Informatie: Rovaniemi ligt aan de samenvloeiing van de rivier de Kemijoki en de Arctic Circle in het noorden van Finland. Het is de grootste stad van Lapland en heeft ongeveer 63.000 inwoners. De stad bevindt zich boven de poolcirkel, wat betekent dat het lange winters met poollichten en korte zomers ervaart.

Belangrijkste Bezienswaardigheden:

  1. Santa Claus Village (Dorp van de Kerstman): Een van de meest iconische attracties van Rovaniemi is het Santa Claus Village, gelegen op de poolcirkel. Hier kun je de Kerstman ontmoeten, het hele jaar door de kerstwinkel bezoeken, en de opwinding van Kerstmis voelen, ongeacht het seizoen.

  2. Rovaniemi Arctic Wildlife Park: Dit wildpark biedt bezoekers de kans om arctische dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, waaronder rendieren, lynxen, wolven en ijsberen. Het is een geweldige plek om meer te leren over de lokale fauna.

  3. Arktikum: Dit wetenschapscentrum en museum biedt inzicht in de arctische natuur, cultuur en geschiedenis. Je kunt hier exposities en interactieve displays verkennen die Lapland tot leven brengen.

  4. Korundi House of Culture: Voor kunstliefhebbers is dit culturele centrum de thuisbasis van moderne kunsttentoonstellingen en muzikale optredens, waardoor het een belangrijk cultureel knooppunt is in Rovaniemi.

Toeristische en Culturele Informatie: Rovaniemi is een bestemming die het hele jaar door bezoekers aantrekt. In de wintermaanden kunnen bezoekers genieten van activiteiten zoals huskytochten, sneeuwscootersafari's en het bewonderen van het noorderlicht. De stad is ook een uitstekende uitvalsbasis voor wintersporten zoals skiën en snowboarden.

In de zomer biedt Rovaniemi mogelijkheden voor wandelen, vissen en kajakken in de prachtige natuurlijke omgeving van Lapland. De stad organiseert ook verschillende evenementen en festivals gedurende het jaar, waaronder het Midzomernachtfeest en Kerstmis in juli.

Rovaniemi is een plaats die de magie van Kerstmis het hele jaar door in leven houdt, en het Santa Claus Village is een belangrijke trekpleister voor zowel jong als oud. Hier kunnen bezoekers de Kerstman ontmoeten, zijn postkantoor bezoeken en genieten van de kerstsfeer, ongeacht het seizoen. Het is een onvergetelijke ervaring die de stad Rovaniemi een speciale plek maakt voor reizigers van over de hele wereld.

Webcam Huis van de Kerstman - RovaniemiLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk