Clicky

Medina | Saudi-Arabie

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Saudi-Arabie

Medina, ook wel bekend als Al-Madinah Al-Munawwarah (de Verlichte Stad), is een van de heiligste steden in de islam en een belangrijke bedevaartplaats voor moslims over de hele wereld. Gelegen in het westen van Saudi-Arabië, heeft Medina een rijke geschiedenis en een diepe spirituele betekenis. Hier is meer informatie over deze bijzondere stad:

Geografische Informatie: Medina is gelegen in het Hejaz-gebied van Saudi-Arabië, ongeveer 320 kilometer ten noorden van Mekka. De stad ligt in een vallei omringd door heuvels en bergen, met een droog woestijnklimaat dat hete zomers en milde winters kent. De stad heeft zich de afgelopen decennia aanzienlijk uitgebreid, met moderne voorzieningen die harmonieus samengaan met historische bezienswaardigheden.

Belangrijkste Bezienswaardigheden:

  1. De Profeetmoskee (Masjid al-Nabawi): De Profeetmoskee is een van de meest heilige plaatsen in de islam en trekt miljoenen pelgrims aan. Het herbergt het graf van de Profeet Mohammed en is een indrukwekkend architectonisch meesterwerk met zijn prachtige koepels en minaretten.

  2. Quba-moskee: Deze moskee, gelegen net buiten Medina, is de eerste moskee die werd gebouwd door de Profeet Mohammed na zijn migratie van Mekka naar Medina. Het wordt beschouwd als een zegenrijke plaats en is een populaire halte voor pelgrims.

  3. Qiblatain-moskee: Deze historische moskee staat bekend om het feit dat hier de gebedsrichting (qibla) voor moslims werd veranderd van Jeruzalem naar Mekka tijdens het gebed.

  4. Het Uhud-gebergte: Het Uhud-gebergte heeft zowel religieuze als historische betekenis. Het was het toneel van de Slag bij Uhud, een belangrijke strijd in de vroege geschiedenis van de islam.

Toeristische en Culturele Informatie: Medina is vooral een religieuze bestemming, waar pelgrims van over de hele wereld komen om te bidden, het graf van de Profeet Mohammed te bezoeken en de heilige plaatsen te ervaren. Als niet-moslim is het belangrijk om respect te tonen voor de religieuze gevoelens en gebruiken van de stad.

Naast de religieuze betekenis biedt Medina ook enkele mogelijkheden voor toeristen om de lokale cultuur en keuken te ervaren. Je kunt genieten van heerlijke Arabische gerechten en de traditionele souks (markten) bezoeken om handwerk en souvenirs te kopen.

In Medina zijn er strikte kledingvoorschriften, vooral in de heilige plaatsen, dus het is belangrijk om gepaste kleding te dragen. Ook is het raadzaam om voorafgaand aan je bezoek aan Medina de lokale gebruiken en regels te begrijpen om respectvol gedrag te kunnen vertonen.

Kortom, Medina is een stad die diepgeworteld is in de islamitische geschiedenis en cultuur, en het is een belangrijke bestemming voor moslims over de hele wereld. Het is een plek van spirituele betekenis en nederigheid, waar bezoekers de gelegenheid hebben om hun geloof te versterken en de erfenis van de Profeet Mohammed te eren.

Webcam MedinaLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk