Clicky

Zuid Tirol | Oostenrijk

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Oostenrijk

Zuid-Tirol, gelegen in het noorden van Italië, is een regio die bekendstaat om zijn adembenemende alpenlandschappen, culturele rijkdom en charmante steden. Hier zijn enkele van de belangrijkste steden en hun bezienswaardigheden in Zuid-Tirol:

  1. Bozen (Bolzano): De hoofdstad van Zuid-Tirol is Bozen, een stad die de mix van Italiaanse en Duitse culturen weerspiegelt. Bezoek het archeologiemuseum met Ötzi, de ijsmummie, en wandel door de historische binnenstad met zijn gotische kathedraal en marktplein.

  2. Merano (Meran): Merano is beroemd om zijn weelderige tuinen en kuuroorden. Ontdek de weelderige botanische tuinen van het kasteel Trauttmansdorff en ontspan in de thermale baden van de stad.

  3. Brixen (Bressanone): Brixen is een schilderachtig stadje met een indrukwekkende kathedraal en bisschoppelijk paleis. Wandel door de geplaveide straten en geniet van de sfeer.

  4. Bruneck (Brunico): Bruneck is een levendige stad met een prachtig middeleeuws centrum. Bezoek het Messner Mountain Museum in het kasteel van Bruneck, gewijd aan de bergen en klimsport.

  5. Sterzing (Vipiteno): Sterzing is een pittoresk stadje met kleurrijke gebouwen en een historisch stadscentrum. Verken de middeleeuwse stadspoorten en de toren van Zwölferturm.

  6. Glurns (Glorenza): Glurns is een van de best bewaarde middeleeuwse ommuurde steden in Zuid-Tirol. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de stadsmuren.

  7. Kaltern (Caldaro): Kaltern is beroemd om zijn wijngaarden en het prachtige Kalterer See (Lago di Caldaro). Proef de lokale wijn en geniet van het schilderachtige uitzicht op het meer.

  8. Sterzing (Vipiteno): Sterzing is een pittoresk stadje met kleurrijke gebouwen en een historisch stadscentrum. Verken de middeleeuwse stadspoorten en de toren van Zwölferturm.

  9. Ortisei (St. Ulrich): Ortisei is een charmant alpendorp in Val Gardena. Het is een populaire uitvalsbasis voor wandelaars en wintersportliefhebbers en staat bekend om zijn houtsnijkunst en traditionele architectuur.

  10. Mals (Malles Venosta): Mals is een historisch stadje aan de voet van het indrukwekkende klooster van Marienberg. Het is een belangrijk cultureel centrum in de regio.

Zuid-Tirol biedt niet alleen prachtige steden, maar ook een spectaculaire omgeving met majestueuze bergen, schilderachtige valleien en talloze mogelijkheden voor outdooravonturen, zoals wandelen, skiën en mountainbiken. Het is een regio die zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers zal bekoren.

Webcam Zuid Tirol



Ligging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk