Clicky

Glasnevin | Ierland

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Ierland

The Brian Boru Pub Live from Glasnevin Dublin Ireland

Glasnevin, gelegen ten noorden van het stadscentrum van Dublin, is een historische wijk die bekend staat om zijn begraafplaats en culturele erfgoed. De wijk is genoemd naar de rivier de Glasnevin, die door het gebied stroomt. Glasnevin is een van de oudste buitenwijken van Dublin en biedt bezoekers een mix van serene begraafplaatsen, historische architectuur en levendige gemeenschapsgevoel.

Geografische details: Glasnevin ligt ongeveer 3 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Dublin. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waaronder bussen die regelmatig van en naar het centrum rijden.

Belangrijke bezienswaardigheden:

  1. Glasnevin Cemetery: Een van de meest prominente begraafplaatsen in Ierland, waar veel beroemde Ieren zijn begraven, zoals Michael Collins en Charles Stewart Parnell.

  2. Glasnevin Museum: Biedt inzicht in de geschiedenis van de begraafplaats en belangrijke figuren die er begraven liggen.

  3. National Botanic Gardens: Gelegen nabij Glasnevin, een prachtige botanische tuin met een indrukwekkende collectie planten en bloemen.

Toeristische informatie: Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen door Glasnevin Cemetery en het museum bezoeken om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Ierland. De nabijheid van het stadscentrum maakt Glasnevin een gemakkelijk te bereiken bestemming voor een dagtocht vanuit Dublin.

Culturele aspecten: Glasnevin heeft een sterke band met de Ierse geschiedenis en speelde een belangrijke rol tijdens de Ierse Onafhankelijkheidsoorlog en de nasleep daarvan. De begraafplaats is een eerbetoon aan vele Ierse nationalistische figuren en leiders.

Webcam Glasnevin



Ligging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk