Clicky

jeruzalem | Israel

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Israel

Jeruzalem, een stad doordrenkt van geschiedenis, religie en cultuur, is een van de meest iconische steden ter wereld. Hier is meer informatie over deze bijzondere stad:

Geografische Informatie: Jeruzalem ligt in het Midden-Oosten en is de hoofdstad van Israël. Het is gelegen in de heuvels van Judea, ongeveer 800 meter boven zeeniveau, waardoor het een indrukwekkend uitzicht biedt over de omliggende regio. De stad heeft een diverse bevolking en een mix van religieuze en culturele achtergronden.

Historische en Religieuze Betekenis: Jeruzalem staat bekend als een van de oudste steden ter wereld en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren voor Christus. Het is van bijzonder religieus belang voor het jodendom, het christendom en de islam, met heilige plaatsen zoals de Klaagmuur, de Heilige Grafkerk en de Al-Aqsamoskee.

Bezienswaardigheden:

  1. De Oude Stad van Jeruzalem: Dit UNESCO-werelderfgoed herbergt belangrijke religieuze sites, waaronder de Westelijke Muur, de Kerk van het Heilig Graf en de Tempelberg.

  2. De Klaagmuur: Een heilige plaats voor het jodendom, waar mensen komen om te bidden en hun wensen op briefjes in de muur te plaatsen.

  3. De Heilige Grafkerk: De locatie waar volgens de traditie Jezus werd gekruisigd, begraven en opgestaan.

  4. De Tempelberg: Een heilige plaats voor joden, moslims en christenen, met de Al-Aqsamoskee en de Rotskoepel.

  5. De Olijfberg: Biedt een panoramisch uitzicht op de stad en is een belangrijke locatie in zowel het jodendom als het christendom.

  6. Yad Vashem: Het Holocaustherdenkingsmuseum van Israël, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust.

  7. Israël Museum: Hier vind je de Dode Zeerollen en een uitgebreide kunst- en archeologische collectie.

  8. Toren van David Museum: Een historisch museum gevestigd in de middeleeuwse Toren van David.

  9. Machane Yehuda-markt: Een bruisende markt waar je kunt genieten van lokale gerechten en verse producten.

  10. Mount Herzl: Een nationale begraafplaats en gedenkteken gewijd aan de stichters van Israël en slachtoffers van oorlogen.

Toeristische en Culturele Informatie: Jeruzalem trekt jaarlijks miljoenen pelgrims en toeristen van over de hele wereld vanwege zijn religieuze betekenis en historische bezienswaardigheden. De stad biedt ook een rijke culturele ervaring, met musea, theaters en festivals.

Wat betreft sport heeft Jeruzalem verschillende voetbalclubs, waaronder Beitar Jerusalem FC, een van de meest bekende in Israël. De stad organiseert ook tal van culturele en religieuze evenementen gedurende het jaar, zoals het Jeruzalem Film Festival en religieuze processies.

Kortom, Jeruzalem is een stad diep geworteld in geschiedenis en spiritualiteit, en biedt bezoekers de kans om enkele van 's werelds meest heilige plaatsen te verkennen. Het is een unieke bestemming die zowel religieuze als culturele schatten te bieden heeft en een onvergetelijke ervaring belooft voor iedereen die het bezoekt.

Webcam jeruzalemLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk