Clicky

Altea | Spanje

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Spanje

Altea is een schilderachtige stad aan de oostkust van Spanje, gelegen in de provincie Alicante, in de regio Valencia. Het is een betoverende bestemming die bekend staat om zijn witgekalkte huizen, smalle geplaveide straten en het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee. Hier is wat meer informatie over deze charmante stad in Spanje:

Geografische Info: Altea ligt aan de zogenaamde "Costa Blanca," de witte kust, en heeft een prachtige ligging aan zee. De stad wordt omgeven door heuvels en bergen, waaronder de beroemde "Sierra de Bernia," en biedt een indrukwekkend uitzicht op de zee en het omliggende landschap.

Belangrijke Bezienswaardigheden:

  1. Casco Antiguo: Het oude stadscentrum van Altea is een doolhof van kronkelende straatjes en witgekalkte huizen met prachtige blauwe koepels. De kathedraal van Altea, met zijn opvallende blauwe koepels, is een kenmerkend herkenningspunt in de oude stad.

  2. Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Verlossing: Deze kerk, ook bekend als de Nuestra Señora del Consuelo, is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Altea. De witte koepels en prachtige architectuur maken het tot een must-see.

  3. Mirador Cronistas de España: Dit uitkijkpunt biedt een panoramisch uitzicht op de kustlijn van Altea en is een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang.

  4. Palau Altea: Dit cultureel centrum organiseert regelmatig concerten, tentoonstellingen en andere culturele evenementen.

Toeristische Info: Altea is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een ontspannende vakantie aan zee. De stad heeft prachtige stranden, waaronder de kiezelstranden van Playa de l'Olla en Playa de Cap Negret. Bezoekers kunnen genieten van watersporten, zoals zeilen en duiken, of gewoon ontspannen aan de kust.

Daarnaast staat Altea bekend om zijn levendige kunstscene. Veel kunstgalerijen en ateliers trekken kunstliefhebbers van over de hele wereld. De stad herbergt ook een wekelijkse markt waar lokale ambachten en producten te koop zijn.

Altea biedt een uitstekende keuken met tal van restaurants die verse zeevruchten en mediterrane gerechten serveren. De promenade langs de kust is een geweldige plek om te genieten van een maaltijd met uitzicht op zee.

Kortom, Altea is een pittoreske stad met een ontspannen sfeer en een rijke culturele scène. Het is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar de schoonheid van de Spaanse Middellandse Zeekust en de charme van een traditioneel vissersdorp.

Webcam AlteaLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk