Clicky

Luzern | Zwitserland

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Zwitserland

Luzern, gelegen in het hart van Zwitserland, is een charmante stad die zowel de lokale bevolking als toeristen weet te betoveren. Met een bevolking van ongeveer 82.000 mensen, ligt Luzern aan de oever van het prachtige Vierwoudstrekenmeer en wordt omringd door imposante bergen.

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Luzern is de Kapellbrücke, een historische houten overdekte brug die dateert uit de veertiende eeuw. Deze brug, versierd met schilderijen en bloembakken, is een symbool van de stad geworden. De oude binnenstad van Luzern is doordrenkt van geschiedenis en biedt tal van goed bewaarde middeleeuwse gebouwen en smalle straatjes om te verkennen.

Een andere must-see attractie is de leeuw van Luzern, een indrukwekkend rotsbeeld van een stervende leeuw, uitgehouwen in een rotswand. Dit standbeeld is ter nagedachtenis aan de Zwitserse Garde die werd gedood tijdens de Franse Revolutie. Het verbeeldt de moed en trouw van de soldaten.

Luzern is ook een cultureel centrum, met een verscheidenheid aan musea en kunstgalerijen. Het Richard Wagner Museum en het Zwitsers Museum voor Transport zijn enkele van de populaire culturele bestemmingen in de stad.

De stad staat bekend om zijn jaarlijkse muziekfestival, het Luzerner Festival, dat internationale artiesten aantrekt en een verscheidenheid aan muziekgenres biedt.

Het Vierwoudstrekenmeer biedt tal van recreatiemogelijkheden, waaronder boottochten en watersporten. De omliggende bergen bieden fantastische wandel- en skigebieden voor avontuurlijke reizigers.

Kortom, Luzern is een betoverende stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, culturele rijkdom en adembenemende natuurlijke schoonheid. Het is een bestemming die zowel geschiedenisliefhebbers als natuurliefhebbers zal bekoren.

Webcam LuzernLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk