Clicky

Sint Petersburg | Rusland

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Rusland

Sint-Petersburg: De Venster naar de Russische Geschiedenis en Cultuur

Sint-Petersburg, gelegen aan de oevers van de Neva-rivier in het noordwesten van Rusland, is een stad doordrenkt van geschiedenis en culturele pracht. Opgericht door tsaar Peter de Grote in 1703, dient de stad als een monument voor de visie van zijn oprichter en als een weelderige bestemming voor reizigers van over de hele wereld.

De stad wordt vaak beschouwd als het "Venster naar Europa" van Rusland vanwege zijn kosmopolitische sfeer en architectonische pracht. Het historische centrum van Sint-Petersburg, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, is bezaaid met barokke en neoklassieke gebouwen. Het Winterpaleis, ooit de residentie van de Russische tsaren, is nu de thuisbasis van de beroemde Hermitage, een van 's werelds grootste en meest indrukwekkende kunstmusea.

Een van de meest opvallende kenmerken van de stad is de reeks aan waterwegen die zich door Sint-Petersburg slingeren, waaronder de rivieren de Neva en de Moika en de vele grachten. De stad wordt vaak "Het Venetië van het Noorden" genoemd vanwege deze schilderachtige waterwegen en bruggen die 's nachts prachtig worden verlicht.

Sint-Petersburg heeft ook een bloeiende muzikale erfenis. De stad is de geboorteplaats van componisten als Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en Sergej Prokofjev en is de thuisbasis van het beroemde Mariinskitheater, waar opera en ballet tot in de perfectie worden uitgevoerd.

Een andere opvallende bezienswaardigheid is de majestueuze Sint-Isaakskathedraal met zijn indrukwekkende gouden koepel en spectaculair uitzicht over de stad vanaf de koepel. De Kerk van de Verlosser op het Bloed, met zijn schitterende mozaïeken, is ook een bezoek waard.

Het klimaat van Sint-Petersburg kan wisselvallig zijn, met koude winters en milde zomers. Toch weerhoudt het weer de bezoekers niet om de stad te verkennen en te genieten van de talloze evenementen en festivals die het hele jaar door plaatsvinden.

Sint-Petersburg is een stad die de zintuigen prikkelt, of je nu langs de weelderige paleizen en pleinen wandelt, geniet van de klanken van klassieke muziek, of de rijke Russische keuken proeft in lokale restaurants. Het is een bestemming die geschiedenis, cultuur en prachtige architectuur samenbrengt op een manier die je nergens anders vindt.

Webcam Sint PetersburgLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk