Clicky

Oxford | Engeland

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Engeland

Oxford, gelegen in het zuiden van Engeland, is een stad die rijk is aan geschiedenis en bekendheid. Met een bevolking van ongeveer 160.000 mensen, is Oxford de hoofdstad van de gelijknamige county en bevindt zich op ongeveer 90 kilometer ten noordwesten van Londen. De stad ligt aan de rivier de Theems en is omgeven door schilderachtige dorpjes en groene landschappen.

Een van de meest opvallende kenmerken van Oxford is de wereldberoemde Universiteit van Oxford. Deze prestigieuze universiteit, opgericht in de 12e eeuw, heeft een lange geschiedenis en heeft bijgedragen aan de intellectuele en culturele ontwikkeling van de stad. De historische universiteitsgebouwen, zoals de Christ Church en de Bodleian Library, zijn prachtige architectonische hoogstandjes en trekken jaarlijks duizenden bezoekers.

De stad staat ook bekend om zijn schitterende architectuur, met tal van middeleeuwse kerken, elegante herenhuizen en sfeervolle straatjes. Het Radcliffe Camera-gebouw is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden en dient als leeszaal van de Bodleian Library.

Oxford biedt een scala aan culturele attracties, zoals musea, theaters en galerijen. Het Ashmolean Museum is het oudste openbare museum van Engeland en herbergt een indrukwekkende collectie kunst en artefacten.

Toeristen kunnen ook genieten van een ontspannen wandeling langs de rivier de Theems, of 'punting' op een traditionele Engelse 'punt' boot. De stad biedt talloze eetgelegenheden, variërend van gezellige pubs tot gastronomische restaurants.

Kortom, Oxford is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, met adembenemende architectuur en een levendige academische sfeer. Het is een bestemming die zowel liefhebbers van kunst en geschiedenis als natuurliefhebbers zal aanspreken.

Webcam OxfordLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk