Clicky

Arc 1950 | Frankrijk

Bekijk hier andere live skicams en livestream snowcams uit Frankrijk

Arc 1950: Skiën in Stijl in de Franse Alpen

Het skigebied Arc 1950, gelegen in het hart van de Franse Alpen, is een van de meest luxueuze en pittoreske wintersportbestemmingen in Europa. Dit charmante dorp, gelegen op 1950 meter boven zeeniveau, biedt zowel enthousiaste skiërs als liefhebbers van winterse schoonheid een onvergetelijke ervaring.

Geografische Informatie:

Arc 1950 is een onderdeel van het uitgestrekte skigebied Paradiski in de regio Savoie, Frankrijk. Het dorp heeft een tijdelijke bevolking die varieert gedurende het skiseizoen, met een nadruk op toeristen en seizoensgebonden medewerkers. Arc 1950 maakt deel uit van de gemeente Bourg-Saint-Maurice, die dienst doet als toegangspoort tot de omliggende skigebieden.

Skiën en Snowboarden:

Arc 1950 biedt een breed scala aan skigebieden en pistes die toegankelijk zijn via moderne skiliften. Het skigebied Paradiski, waarvan Arc 1950 deel uitmaakt, is een van de grootste samenhangende skigebieden ter wereld. De pistes zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren skiërs en snowboarders.

Enkele van de meest opvallende skipistes zijn onder andere de Aiguille Rouge-afdaling, die met zijn hoogte van 3226 meter de hoogste piste in het gebied is. Er zijn ook tal van off-piste mogelijkheden voor degenen die graag buiten de gebaande paden skiën.

Bezienswaardigheden:

  • Bergpanorama: Het adembenemende bergpanorama van Arc 1950 is op zichzelf een attractie. Met de majestueuze Mont Blanc in de buurt, is het uitzicht vanaf de skipistes werkelijk spectaculair.

  • IJs- en Sneeuwsculpturen: Arc 1950 organiseert regelmatig ijs- en sneeuwsculptuurfestivals, waar bezoekers de prachtige kunstwerken kunnen bewonderen die door getalenteerde kunstenaars zijn gemaakt.

  • Wellness en Spa: Het dorp biedt een scala aan wellness- en spa-faciliteiten waar je na een dag op de piste kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

  • Wandelroutes: In de zomermaanden zijn de wandelroutes in de omgeving een geweldige manier om van de natuurlijke schoonheid te genieten.

Buursteden:

Arc 1950 is gunstig gelegen in de buurt van andere populaire skibestemmingen in de Franse Alpen, zoals Les Arcs, La Plagne en Tignes. Dit maakt het mogelijk om verschillende skigebieden te verkennen en diverse skitochten te maken.

Kortom, Arc 1950 biedt een ongeëvenaarde ski-ervaring in een prachtige omgeving. Of je nu op zoek bent naar uitdagende pistes, panoramische uitzichten, of gewoon wilt ontspannen in luxe, Arc 1950 heeft voor elk wat wils.



Ligging van deze livestream sneeuw webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk