Clicky

La Plagne | Frankrijk

Bekijk hier andere live skicams en livestream snowcams uit Frankrijk

La Plagne - Bellecote - 1930 meter

La Plagne, gelegen in de Franse Alpen, is een bekend skigebied dat deel uitmaakt van het grotere Paradiski-skigebied. Het is een bestemming die zowel in de winter als in de zomer veel te bieden heeft. Hier volgt wat meer informatie over dit prachtige gebied:

Geografische Informatie: La Plagne ligt in het departement Savoie in de regio Auvergne-Rhône-Alpes in Frankrijk. Het skigebied omvat verschillende dorpen en hooggelegen resorts, verspreid over een uitgestrekt bergachtig gebied. Het hoogste punt van La Plagne is de berg Bellecôte, die een hoogte heeft van ongeveer 3.417 meter boven zeeniveau. Het gebied biedt adembenemende uitzichten op de omliggende bergen, waaronder de Mont Blanc.

Belangrijkste Bezienswaardigheden:

  1. Skiën en Snowboarden: La Plagne staat bekend om zijn uitgebreide skiroutes en afdalingen, geschikt voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Het is verbonden met Les Arcs via de Vanoise Express, waardoor het Paradiski-gebied ontstaat, een van de grootste skigebieden ter wereld.

  2. Bobsleeën: Het bobsleeën in La Plagne is een unieke ervaring. Je kunt een ritje maken in een professionele bobslee met een ervaren piloot en snelheden tot wel 120 km/u ervaren.

  3. Paragliding: Voor degenen die avontuurlijk zijn ingesteld, biedt La Plagne prachtige mogelijkheden voor paragliding. Zweef over de besneeuwde berglandschappen en geniet van een onvergetelijk uitzicht.

Toeristische en Culturele Informatie: La Plagne trekt het hele jaar door toeristen aan, niet alleen vanwege de wintersportmogelijkheden, maar ook vanwege de zomerse activiteiten zoals wandelen en mountainbiken.

De dorpen van La Plagne bieden tal van restaurants, bars en winkels waar je kunt genieten van Franse gerechten en lokale specialiteiten. De culturele sfeer in de dorpen is warm en gastvrij, en je zult vaak traditionele alpiene architectuur tegenkomen.

Het skigebied organiseert ook regelmatig evenementen en festivals, waaronder muziekoptredens en winterse feesten om de sfeer levendig te houden.

Kortom, La Plagne is een fantastische bestemming voor zowel wintersportliefhebbers als natuurliefhebbers. Of je nu komt om te skiën, te wandelen of gewoon te genieten van de majestueuze bergomgeving, La Plagne biedt een scala aan activiteiten en een onvergetelijke ervaring in de Franse Alpen.



Ligging van deze livestream sneeuw webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk