Clicky

Auron | Frankrijk

Bekijk hier andere live skicams en livestream snowcams uit Frankrijk

Auron is een charmant skigebied gelegen in de Zuid-Franse Alpen. Dit bergdorp, dat op ongeveer 1600 meter boven zeeniveau ligt, is een populaire bestemming voor wintersportliefhebbers die de sfeer van een authentiek alpendorp waarderen.

Geografische Informatie:

Auron is gelegen in het departement Alpes-Maritimes, in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het dorp zelf heeft een permanente bevolking van ongeveer 1.000 inwoners, maar dit aantal groeit aanzienlijk tijdens het wintersportseizoen, dankzij de toestroom van toeristen en seizoensarbeiders. Het is te vinden in de buurt van de stad Nice aan de Franse Rivièra, ongeveer 80 kilometer landinwaarts.

Skiën en Snowboarden:

Auron staat bekend om zijn gevarieerde skipistes en moderne skiliften, waardoor het een geliefde bestemming is voor zowel gezinnen als ervaren skiërs en snowboarders. Het skigebied biedt een breed scala aan afdalingen, variërend van makkelijke hellingen voor beginners tot uitdagende afdalingen voor degenen die op zoek zijn naar wat meer actie.

Enkele van de belangrijkste skipistes zijn onder andere de "Piste du Blainon" en de "Piste de Saint-Etienne." Er zijn ook speciale voorzieningen voor snowboarders en freestylers, waaronder een snowpark.

Bezienswaardigheden:

  • Monts d'Auron: Naast skiën en snowboarden kunnen bezoekers genieten van prachtige wandelingen in de omgeving. De Monts d'Auron bieden een schilderachtig landschap en mogelijkheden voor winterse wandeltochten.

  • Winkels en Restaurants: Het dorp Auron heeft een sfeervol centrum met winkels, restaurants en cafés, waar je kunt genieten van Franse gastronomie en après-ski-entertainment.

  • Sneeuwschoenwandelen: Naast traditioneel skiën is sneeuwschoenwandelen een populaire activiteit in de regio. Het biedt de mogelijkheid om de rust en schoonheid van de omliggende bergen te verkennen.

Buursteden:

Auron ligt in de buurt van andere populaire bergbestemmingen, zoals Isola 2000 en Valberg. Deze nabijgelegen skigebieden bieden nog meer mogelijkheden voor wintersportliefhebbers die de Alpen willen verkennen.

In het kort, Auron is een betoverend skigebied met een vleugje traditionele Franse charme. Of je nu op zoek bent naar skiën, snowboarden, wandelen of gewoon ontspannen in de bergen, Auron heeft voor ieder wat wils.



Ligging van deze livestream sneeuw webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk