Clicky

Ijsland

IJsland, het 'Land van Vuur en IJs', is een fascinerende bestemming die bekend staat om zijn spectaculaire natuurlijke schoonheid, geologische wonderen en unieke culturele erfgoed. Gelegen in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan, op het grensvlak van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen, biedt IJsland een buitengewone mix van landschappen die je nergens anders ter wereld zult vinden.

Geografische Info: IJsland is het op één na grootste eiland in Europa en heeft een diverse geografie. Het land wordt gekenmerkt door majestueuze fjorden, uitgestrekte gletsjers, actieve vulkanen, geothermische bronnen, en ruige kustlijnen. Het klimaat varieert van gematigd in de kustgebieden tot subarctisch in het binnenland.

Belangrijke Bezienswaardigheden:

  1. Geysir Geothermal Area: Hier kun je Strokkur bewonderen, een actieve geiser die om de paar minuten kokend water de lucht in spuit.
  2. Gullfoss Waterfall: Een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland, die in twee trappen naar beneden stort.
  3. Thingvellir National Park: Hier kun je wandelen tussen de tektonische platen en de historische betekenis van dit gebied ontdekken.
  4. Vatnajökull National Park: Een UNESCO-werelderfgoedlocatie met gletsjers, canyons en watervallen.
  5. Blue Lagoon: Een ontspannend geothermisch bad waar je kunt baden in het mineraalrijke, blauwe water.

Toeristische Info: IJsland is een paradijs voor avontuurlijke reizigers. Je kunt er gletsjerwandelen, ijsklimmen, walvissen spotten, paardrijden, en nog veel meer. De IJslandse cultuur is uniek en wordt gekenmerkt door folklore, literatuur en muziek. De lokale keuken biedt ook interessante lekkernijen, zoals hákarl (gefermenteerde haai) en skyr (een dikke yoghurt).

Kortom, IJsland is een land dat de zintuigen prikkelt met zijn adembenemende landschappen en rijke cultuur. Het is een bestemming die avonturiers, natuurliefhebbers en reizigers met een gevoel voor ontdekking zeker zal bekoren.

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk