Clicky

Leiden | Nederland

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Nederland

Leiden, gelegen in de provincie Zuid-Holland, is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. De stad staat bekend als de geboorteplaats van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn en als de thuisbasis van de oudste universiteit van Nederland, de Universiteit Leiden, opgericht in 1575.

Een wandeling door het historische stadscentrum onthult prachtig bewaard gebleven grachten, pittoreske gevels en sfeervolle pleinen. Bezoekers kunnen een rondvaart maken door de grachten en genieten van de unieke sfeer van de stad. De Pieterskerk, de Hooglandse Kerk, en de Burcht van Leiden zijn enkele van de historische architecturale hoogtepunten.

Leiden is ook trots op zijn musea, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden, waar je archeologische schatten kunt bewonderen, en het Naturalis Biodiversity Center, dat een uitgebreide collectie natuurhistorische artefacten herbergt.

De stad heeft een bruisende culturele scene met theaters, festivals en evenementen gedurende het jaar. De Leidse Lakenfeesten, gehouden in juli, zijn een jaarlijks hoogtepunt waarbij de stad tot leven komt met muziek, parades en festiviteiten.

Ten slotte staat Leiden bekend als de Sleutelstad, en de sleutel is een kenmerkend symbool voor de stad. Het is een stad vol met ontdekkingen, van historische schatten tot levendige culturele ervaringen, en het is zeker een bezoek waard voor iedereen die de Nederlandse geschiedenis en levensstijl wil verkennen.

Webcam LeidenLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk