Clicky

Konstanz | Duitsland

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Duitsland

Konstanz, gelegen aan de oevers van het prachtige Bodenmeer in Duitsland, is een charmante stad doordrenkt van geschiedenis en omgeven door een adembenemend landschap. De stad, met zijn oude stadscentrum dat wordt gekenmerkt door smalle straatjes en middeleeuwse gebouwen, biedt een sfeervolle ambiance.

De Dom van Konstanz, een indrukwekkend gotisch meesterwerk, domineert de skyline. Op het marktplein, omringd door kleurrijke huizen, komt de levendigheid van de stad tot uiting in de vorm van lokale markten en bruisende cafés.

Een uniek kenmerk van Konstanz is het eiland Mainau, bekend als het "bloemeneiland." Hier kunnen bezoekers genieten van uitgestrekte bloemenvelden, prachtige tuinen en een botanisch paradijs. Het eiland Reichenau, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, is een culturele schat met historische kerken en tuinen.

Het Bodenmeer zelf biedt talloze recreatiemogelijkheden, waaronder boottochten en watersporten. Voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur herbergt het Rosgartenmuseum een fascinerende collectie die de geschiedenis van de stad en de regio belicht.

Konstanz is niet alleen een bestemming voor geschiedenisliefhebbers en natuurliefhebbers, maar ook voor fijnproevers. De lokale keuken, met een focus op verse vis uit het Bodenmeer, biedt heerlijke culinaire ervaringen.

Kortom, Konstanz is een pittoreske stad waar geschiedenis en natuur samenkomen, waardoor het een ideale bestemming is voor een ontspannen en cultureel verrijkend verblijf.

Konstanz, een idyllische stad aan het Bodenmeer in Duitsland, betovert bezoekers met zijn rijke geschiedenis en schilderachtige ligging. Gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Bodensee, biedt Konstanz een unieke charme met zijn middeleeuwse oude stad, smalle steegjes en indrukwekkende kathedraal.

De Altstadt (oude stad) van Konstanz is een doolhof van geplaveide straten, omringd door historische gebouwen en charmante pleinen. Het imposante Konstanzer Münster, een gotische kathedraal, domineert de skyline en nodigt uit tot het bewonderen van een prachtig uitzicht over de stad en het meer vanaf de toren.

De stad heeft ook een bijzondere geschiedenis, die getuige was van de beruchte processen tegen heksen in de 15e eeuw. Het eiland Mainau, gelegen in het Bodenmeer en bereikbaar vanuit Konstanz, staat bekend als het "Bloemeneiland" en biedt een betoverende botanische ervaring met zijn weelderige tuinen en bloemenpracht.

Konstanz is een bruisend cultureel centrum met musea zoals het Zeppelin Museum, dat de geschiedenis van de luchtvaart en de uitvinding van de Zeppelin belicht. Langs de promenade aan het meer kunnen bezoekers genieten van een ontspannen sfeer, gezellige cafés en restaurants met uitzicht op het water.

Met zijn unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid is Konstanz een onvergetelijke bestemming aan het betoverende Bodenmeer.

Bekijk hier een webcam uit Konstanz

Webcam KonstanzLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk