Clicky

Kittilä | Finland

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Finland

Kittilä: Het Winterparadijs van Lapland

Het schilderachtige skigebied Kittilä, gelegen in het hart van Fins Lapland, is een ware bestemming voor avontuurlijke wintersportliefhebbers. Dit betoverende Laplandse dorp ligt ongeveer 170 kilometer boven de poolcirkel en heeft veel te bieden, van majestueuze skipistes tot intrigerende cultuur en bezienswaardigheden.

Geografische Informatie:

Kittilä is een kleine gemeente in de provincie Lapland, Finland. De regio heeft ongeveer 6.000 inwoners en strekt zich uit over een uitgestrekt gebied met ongerepte bossen, bevroren meren en bergen. Het dorp zelf ligt aan de oevers van de rivier de Kittilä en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

Skiën en Snowboarden:

Het skigebied van Kittilä is vooral bekend om zijn uitstekende ski- en snowboardmogelijkheden. De Ylläs-berg, met een hoogte van 718 meter, is de belangrijkste attractie voor wintersporters. Er zijn talloze goed onderhouden pistes en moderne skiliften, waardoor zowel beginners als ervaren skiërs en snowboarders zich hier thuis voelen.

Een van de meest populaire skipistes is de "Jättipitkä," een afdaling van maar liefst 3,5 kilometer. Voor de avontuurlijke skiërs is er ook off-piste skiën en snowboarden in de ongerepte natuur, waar je kunt genieten van de betoverende wildernis van Lapland.

Bezienswaardigheden:

  • Het Northern Lights Safari: Kittilä is een geweldige plek om het noorderlicht te aanschouwen. Er worden regelmatig noorderlichtsafari's georganiseerd, waarbij je getuige kunt zijn van het magische schouwspel van dansende lichten in de nachtelijke hemel.

  • Levi: Op slechts 20 kilometer van Kittilä ligt Levi, een ander bekend skiresort met talloze restaurants, bars en winkels.

  • Pallas-Yllästunturi Nationaal Park: Dit nationale park is een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven. Je kunt er wandelen, langlaufen, sneeuwschoenwandelen en genieten van de ongerepte natuur.

Toeristische en Culturele Informatie:

Kittilä is niet alleen bekend om zijn wintersportmogelijkheden, maar biedt ook een scala aan culturele ervaringen. De Sami-cultuur, de inheemse bevolking van Lapland, speelt een belangrijke rol in de regio. Je kunt Sami-musea bezoeken en kennismaken met hun traditionele kunst, muziek en gerechten.

Daarnaast kun je genieten van de lokale gastronomie, met gerechten zoals rendierstoofpot, zalm en bessen. Sauna is een essentieel onderdeel van de Finse cultuur, en er zijn tal van sauna's om te ontspannen na een dag op de piste.

Kortom, Kittilä is een betoverende bestemming voor winterliefhebbers die op zoek zijn naar de perfecte combinatie van avontuurlijke sporten, ongerepte natuur, en fascinerende cultuur. Of je nu wilt skiën, het noorderlicht wilt zien, of de cultuur van Lapland wilt ontdekken, Kittilä heeft voor ieder wat wils.

Webcam Kittilä



Ligging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk