Clicky

Levi skistation activity park | Finland

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Finland

Levi, gelegen in het prachtige Lapland, is een van de meest populaire skigebieden in Finland. Dit charmante dorp, dat oorspronkelijk bekendstond als Sirkka, heeft zich ontwikkeld tot een levendige wintersportbestemming. Hier is alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke ski-ervaring.

Geografische Informatie: Levi bevindt zich in het noordwesten van Finland, ongeveer 170 kilometer boven de poolcirkel. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Kittilä en telt ongeveer 900 inwoners. Het ligt te midden van de uitgestrekte, met sneeuw bedekte bossen en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

Skiën en Snowboarden: Het skigebied Levi staat bekend om zijn uitstekende skipistes en moderne skiliften. Met 43 pistes van verschillende niveaus is er voor iedereen wat wils, van beginners tot gevorderde skiërs en snowboarders. De langste piste is bijna 2,5 kilometer lang. De bekendste skipistes zijn Front Slopes, South Point, en West Slopes. Het skigebied heeft ook verschillende snowparken voor snowboarders en freestylers.

Skiliften: Levi beschikt over 27 skiliften, waaronder stoeltjesliften en sleepliften. Deze liften zorgen voor een efficiënte en snelle toegang tot de pistes, en je zult niet lang hoeven wachten.

Bezienswaardigheden: Naast de wintersportmogelijkheden zijn er ook tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving van Levi. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  1. Noorderlicht: Levi is een uitstekende plek om het noorderlicht (Aurora Borealis) te zien, vooral in de wintermaanden. Er zijn zelfs speciale noorderlichtexcursies beschikbaar.
  2. Safaritochten: Maak een sneeuwscootersafari, rendiersledetocht of een huskysafari om de prachtige natuur van Lapland te verkennen.
  3. Levitunturi: Beklim de Levi-heuvel (Levitunturi) voor een adembenemend uitzicht over de omliggende omgeving. In de zomer kun je hier ook prachtige wandelingen maken.

Toeristische en Culturele Informatie: Levi heeft een bruisende après-ski-scene met tal van restaurants, bars en nachtclubs. Hier kun je genieten van traditionele Finse gerechten, zoals rendierstoofpot en zalm, evenals internationale gerechten. Er zijn ook enkele winkels waar je souvenirs en lokale handwerken kunt kopen.

Cultuur speelt een belangrijke rol in Levi, en je kunt de Sami-cultuur van Lapland verkennen door een bezoek te brengen aan het Sámi Siida-museum in Inari, dat ongeveer 200 kilometer ten noorden van Levi ligt. Hier leer je meer over de traditionele levensstijl en cultuur van de inheemse Sami-bevolking.

Al met al is Levi een perfecte bestemming voor liefhebbers van wintersport en natuurliefhebbers die willen genieten van de prachtige Finse wildernis, evenals de rijke cultuur van Lapland. Of je nu op de pistes staat of het noorderlicht bewondert, een reis naar Levi belooft een onvergetelijke ervaring in het hart van het noorden van Finland.

Webcam Levi skistation activity park



Ligging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk