Clicky

Live cam Parijs / Frankijk - Sacré Coeur | Frankrijk

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Frankrijk

De Sacré-Cœur in Parijs: Een Icoon van Geloof en Pracht

De Sacré-Cœur, officieel bekend als de Basiliek van de Heilige Hart van Jezus, is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Parijs en een belangrijk religieus en cultureel symbool. Hier is meer informatie over deze indrukwekkende basiliek:

Geschiedenis: De geschiedenis van de Sacré-Cœur begint in 1870, na de Frans-Duitse oorlog en de daaropvolgende Commune van Parijs. Na de verwoestingen en conflicten die de stad hadden geteisterd, besloot de Franse regering een monument te bouwen als een teken van verzoening, boetedoening en eerherstel. De bouw van de basiliek begon in 1875 en duurde tot 1914, en het resultaat was een meesterwerk van Byzantijns-Romaanse architectuur.

Architectuur: De Sacré-Cœur staat bekend om zijn opvallende witte koepel, die boven op de heuvel van Montmartre uitsteekt en van verre zichtbaar is. Het interieur van de basiliek is even indrukwekkend, met prachtige mozaïeken en glas-in-loodramen. Het altaar herbergt een enorm mozaïek dat het Heilige Hart van Jezus toont.

Aantal Bezoekers: De Sacré-Cœur trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Zowel toeristen als pelgrims komen naar deze heilige plek om te genieten van het adembenemende uitzicht over Parijs vanaf de trappen voor de basiliek en om het spirituele en culturele erfgoed te ervaren.

Toeristische en Culturele Betekenis: Naast zijn religieuze betekenis is de Sacré-Cœur ook een cultureel icoon van Parijs. Het is gelegen in de wijk Montmartre, die beroemd is om zijn bohemien sfeer en kunstenaarsgemeenschap. Bezoekers kunnen wandelen door de charmante straten, kunstgalerijen ontdekken en genieten van de levendige cultuur die deze wijk te bieden heeft.

De basiliek dient nog steeds als een actief gebedshuis en is een belangrijke bedevaartbestemming voor katholieken. Regelmatig worden er missen en religieuze evenementen gehouden in de Sacré-Cœur.

De Sacré-Cœur is niet alleen een symbool van geloof en verzoening, maar ook een architectonisch meesterwerk en een plek van cultureel belang in de prachtige stad Parijs. Het is een must-visit bestemming voor iedereen die de stad bezoekt en een plek waar bezoekers kunnen genieten van zowel spiritualiteit als schoonheid.

Webcam Live cam Parijs / Frankijk - Sacré CoeurLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk