Clicky

Oostende | Belgie

Bekijk hier andere live webcams en livestreams uit Belgie

Oostende: De Koningin der Belgische Badsteden

Oostende, gelegen aan de Belgische kust, staat bekend als de "Koningin der Belgische Badsteden" en is een levendige en bruisende bestemming. Deze charmante stad in de provincie West-Vlaanderen heeft een rijke maritieme geschiedenis en biedt bezoekers een unieke mix van cultuur, ontspanning en vermaak.

Geografisch gezien ligt Oostende aan de Noordzee en heeft het een uitgestrekte kustlijn met kilometers aan zandstranden. Het strand van Oostende is de perfecte plek om te zonnebaden, te zwemmen en watersporten te beoefenen. De brede boulevard, de zeedijk genaamd, biedt een schilderachtige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de zee.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Oostende is het imposante Kursaal Oostende, een concertzaal en casino met een rijke geschiedenis. Het is een centrum voor entertainment, waar je kunt genieten van concerten, optredens en andere culturele evenementen.

Ook de Mercator, een driemaster tallship dat dienst deed als opleidingsschip, is een iconische bezienswaardigheid in de haven van Oostende. Bezoekers kunnen dit schip verkennen en meer te weten komen over de maritieme geschiedenis van de stad.

Oostende heeft een levendige visserijtraditie en de vismarkt is een plek waar je kunt genieten van verse vis en zeevruchten. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals grijze garnalen en mosselen.

Voor kunstliefhebbers is het James Ensorhuis een must-visit. Het was het voormalige huis van de beroemde Belgische kunstenaar James Ensor en is nu een museum dat zijn leven en werk viert.

Oostende biedt ook een scala aan winkels, restaurants en bars, waar je kunt genieten van heerlijke Belgische gerechten en lokale bieren.

Met zijn rijke geschiedenis, prachtige stranden, culturele bezienswaardigheden en levendige sfeer is Oostende een bestemming die voor iedereen iets te bieden heeft. Of je nu komt voor ontspanning, cultuur of entertainment, Oostende verwelkomt bezoekers met open armen aan de Belgische kust.

Webcam OostendeLigging van deze livestream webcam

Landen

We heben live streams en live webcams van over de hele wereld.

Kijk

Snowcams

Bekijk een livestream van je favoriete ski oord vanover de hele wereld.

Kijk

Themas

We hebben de livestreams ook gebundeld per thema om een mooi overzicht te krijgen.

Kijk

Treinen

Zot van treinen ? Bekijk hier enkele webcams en livestreams van stations en treinsporen

Kijk

Harbour

Altijd is er beweging in een haven. Bekijk hier enkele livestreams uit grote en kleine havens

Kijk

Constructie

Bekijk hier enkele kleine en grote constructiesites en bouwplaatsen over heel de wereld.

Kijk